Amanat Terakhir Pengarah IKM Sungai Petani ( Perhimpunan Pelajar)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

10

 

Hari Khamis adalah hari bermakna buat Pelajar IKM Sungai Petani kerana Pengarah IKM Sungai Petani Tuan Haji Muhammad Nasir Bin Hasan akan mula bercuti sempena pesaraan beliau  pada 01.06.2014. Beberapa amanat telah disampaikan kepadapara pelajar sebagai panduan untuk masa hadapan. Antara perkara yang telah disentuh oleh beliau ialah berkaitan dengan kecemerlangan diri , organisasi, bangsa , agama dan negara. Tidak terlepas juga  berkaitan MARA ( Majlis Amanah Rakyat) kerana MARA telah banyak melahirkan anak bangsa yang boleh dijadikan sebagai contoh selari dengan arus perdana kemahiran di Malaysia. ” Sayangi MARA”.

Majlis turut diserikan lagi dengan persembahan bertenaga dari wakil MPP dibawah pimpinan mantap dari Ustaz Sherifuddin Bin Hj. Din. Antara lagu yang dipersembahkan  adalah’ Untukmu IKM ‘ dan ‘ Salam Perpisahan’.

Beliau turut menyempurnakan majlis Penyampaian Sijil Penyertaan serta Pingat Emas Kepada 3 projek inovasi dari program SEP semperna Pertandingan Inovasi dan Rekacipta Peringkat Kebangsaan yang telah dilangsungkan di Polimas Jitra, Kedah.

Majlis diakhiri dengan acara penyampaian cenderahati dari pelajar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s