Pertandingan inovasi IcompEx 14 Polimas

20140325_094231

Satu pertandingan inovasi telah berlangsung di Politeknik Sultan Abdul Halim bertempat di Jitra , Kedah bermula dari 23 – 25 Mac 2014.

Pertandingan ini terbuka bagi semua peringkat Institusi Pendidikan Tinggi. Sebanyak hampir 500 penyertaan diterima. 150 produk elektrik telah dipertandingkan dan IKM Sungai Petani telah pon menghantar sebanyak 4 penyertaan dari kategori elektrik dan juga bahan pembinaan.

Daripada 4 penyertaan tersebut, program SEP telah menghasilkan 3 penyertaan iaitu
1. Easy multipurpose compact iron. Produk ini disasarkan kepada para pengguna Orang Kelainan Upaya atau OKU disamping juga di hotel mahupun dirumah rumah kediaman.
2. Smart Flag using Photovoltaics. Produk ini disasarkan kepada penggunaan sistem siaraya diruangan yang kecil. Ianya mudah dialihkan serta dilengkapi dengan mini tiang bendera. Ianya juga boleh menggunakan tenaga solar sebagai tenaga alternatif selain daripada tenaga
3. Portable supply for cctv and security. Produk ini disasarkan kepada penggunaan keselamatan samada ditapak pameran secara umumnya ataupun juga boleh digunakan dirumah2 kediaman secara amnya. Produk dilengkapi dengan peralatan cctv ini juga boleh menggunakan tenaga alternatif seperti solar sebagai tenaga sokongan.

Selamat maju jaya kepada yang bertanding. Semoga anda semua berjaya menjulang nama ikm ke peringkat yang lebih tinggi.

Berita terkini, IKM Sungai Petani berjaya menggondol 4 pingat emas dari 4 penyertaan yang telah dihantar. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada pasukan IKM Sungai Petani

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s