Peperiksaan Lisan Suruhanjaya Tenaga Sesi Jan – Jun 2012

 

Setelah berjuang selama 3 tahun di bumi IKM SP inikini tibalah masa bagi para pelajar semester 6 meneruskan perjuangan mereka yang terakhir iaitu menggapai Sijil Kekompetenan yang didambakan selama ini. Dengan jumlah calon penuh seramai 24 orang dan seorang calon mengulang, mereka dibahagikan kepada 2 panel yang berasingan.

Panel pertama terdiri daripada En. Mohamad Aris (IKM Jasin) sebagai ketua, En. Mohd Najib (IKM Kota Kinabalu) serta En. Mohd Husny (IKM Sg. Petani) masing – masing sebagai panel pertama dan juga panel kedua manakala bagi panel kedua terdiri daripada En. Ir. Asymal Wajdi (KKTM Pasir Mas) sebagai ketua, En. Asri (IKM Jasin) sebagai panel kedua dan En Roslan (IKM Sg. Petani) sebagai panel kedua.

Sesi peperiksaan telah berlangsung bermula daripada 04 Jun sehingga 07 Jun 2012. Sesi ini juga, IKM Sg. Petani telah dilawat oleh pihak Suruhanjaya Tenaga bagi memeriksa serta memantau perjalanan peperiksaan ini.

Kepada semua calon semoga anda akan berjaya menggapai kejayaan yang diidamkan. Segala usaha telah dicurahkan. Hanya tawakal yang diperlukan. ┬áSelamat berjaya…

Advertisements

16 thoughts on “Peperiksaan Lisan Suruhanjaya Tenaga Sesi Jan – Jun 2012

  1. yes dah abis…tp x tau lh…entah lulus entah dak…mudah mudahn lulus lah semua sahabat ku teramasuk aku…

  2. Saya nk tanya. Skiranya saya melebihi tempoh mngulang. Adakah sy boleh membuat rayuan untuk melayakkan mengambil semula ujian suruhanjaya tenaga (st)??

    1. maaf agak lambat nak balas….( memang lambat pon)… dulu study dimana? kalu study di ikm.. selepas tempoh akhir pembelajaran.. calon masih ada 2 tahun untuk mengulang dengan ikm.. selepas dari itu, calon terpaksa mengambil sendiri peperiksaan kekompetenan itu..

    2. Sekiranya anda merupakan calon dari ikm, anda mempunyai tempoh selama 2 tahun untuk mengulang peperiksaan itu. Sekiranya tempoh itu tamat, anda terpaksa mengambil peperiksaan itu sebagai calon persendirian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s